Личен блог за всичко

Фактори при избора на енергийно ефективни климатични системи за дома и офиса

февруари 21, 2016 admin 0 Comments

Изборът на енергийно ефективна система за отоплени на дома или офиса е от водещо значение за комфорта във вашия дом. И въпреки че на пазара има огромно разнообразие от системи за отопление, изборът на най-добрата е от огромно значение.

Когато избирате енергийно — ефективна система обърнете внимание на следните фактори

Ограничаване загубата на топлинна енергия. Добрата изолация на дома, осигуряването на саниране на външните стени, както и подмяна на дограмата осигуряват по-добро запазване на топлинната енергия в дома през зимата. Освен това една подходяща система за вентилация гарантира удобство и прохлада през лятото. И по-малко сметки за ток заради употребата на вентилатори.

Най-доброто решение, когато търсите ВО система е да се обърнете към оторизирана фирма, която да ви даде съвет за изграждането на най-подходящата вас. Същото се отнася и за изграждането на климатизация на офис, или производствена сграда.

Факторите, които трябва да вземете под внимание, когато става въпрос за климатична система са икономичност, осигуряване на топлинен баланс, както и чисто визуално изграждане на отоплителната система. Правилно разположените врати и прозорци, добрата изолация на стените /отвътре и отвън/ гарантират удобен микроклимат в помещенията, а и спестяват и средства.

Когато става въпрос за изграждане на по-мащабна климатична система — търговски центрове, промишлени предприятия, офис сгради, важно е да се вземе под внимание не само на изграждането на климатичните системи, но и тяхното разположение. При централно отопление, обикновено външната част от системата се изгражда на покрива. В същото време може да се помисли за локални вътрешни компоненти, които да контролират температурата в отделните помещения или на различни етажи. Обикновено с подобен тип задачи се занимават компаниите за изграждане на подобен тип съоръжения като „Маркан Про“.

Изборът на подходяща компания включва не само технологичното изпълнение на проекта, но и гаранционен и извънгаранционен сервиз. Това важи с двойна сила за търговските и индустриалните предприятия, където стабилното изграждане на ОВ (Отоплително вентилационни системи) е от важно значение за успеха на предприятието. В такива случаи се търси съдействие от специализирани, които да осигурят не само монтаж, но и адекватни консултации относно изграждането на отоплителните системи.

Компания, която е специализирана в изготвянето на нестандартни и стандартни проекти за климатизация на жилищни, търговски и производствени сгради, най-добре може да ви даде насоки в изграждането на домашната ви система за отопление и вентилация или за вашия офис. Дори монтирането на обикновен климатик у дома трябва да се изпълни от квалифицирани специалисти, а какво остава за по-сложни и мащабни проекти.

За да сте сигурни, че фирмата отговаряща за реализацията на проекта няма „да си остави ръцете“, най-добре е да се проучите внимателно компанията, която смятате да ангажирате за изпълнение на услугата. Вместо да наемате тясно специализирана фирма заради по-ниските цени, препоръчително е да проучите компания с по-широк спектър на дейности, чиито специалисти могат да ви бъдат от полза в различни ситуации. Освен това при евентуални промени в хода на реализиране на проекта е добре да разполагате с фирма, която да извърши довършителните работи, вместо да наемате допълнителна компания за тази или други подобни услуги.

#климатизация

Previous Post

Next Post