Личен блог за всичко

Дизайн на баня в апартамента

април 13, 2016 admin 0 Comments

Purple bathroom  В апартамента банята е едно от основните помещения. Качество на живот и нивото на собственият ви комфорт са пряко свързани с тази стая. Разбира се, в съвременните интериори такива стаи са още няколко: спалнята, кухнята, гостната и детската. Има  разбира се и други. Обема на банята зависи от общия брой кв.м., на първо място. Разбира се, банята в един апартамент не може да бъде твърде голяма. Но трябва да си призная, че е много по-удобно да си вземате водни процедури не в тясна и тъмна стаичка, а в по-голяма и ярка. Ето защо, в допълнение към санитарното оборудване, трябва да се погрижите за добра светлина.

Светлината трябва да се погрижите и за хубаво осветление. Ако е възможно направете поне един прозорец в банята. Да погледнете към небето и да вземете душ – това е голяма наслада. След това трябва да помислите и за обзавеждането и мебелировката. Една баня може да се трансформира в истинска, малък хол, иили просто да сложите в нея  минимума, от който се нуждаете. Зависи от вас! Стилът на банята, като цяло следва този на общия интериор. Но може да има и други варианти. Полистилността е модерна в момента. Ето и няколко варианти за дизайн на банята в апартамента:

  1. Простичък дървен под, стени украсени с плочки с много малки размери, две огледала, едното от които е с размерите на цяла стена – в такава баня има нещо, което сякаш ще остане за поколенията.
  1. Прозрачната душ кабина в една баня с нищо не утежнява интериора. Композицията се основава не толкова на цветни петна колкото на точни линии.
  1. Ажурни дървени решетки придават на банята усещането, че се намирате в харем.
  1. Белите стени и тавана са в идеален контраст с големи подови плочки в нюанс на слива. Аксесоарите е добре да преобладават.
  1. Във Вашата баня може да има много декор и мебели. Дори картина в интересен стил. И като включим обикновени сини и бели контрастни цветови нюанси, ще добиете усещане за нещо маслинено от Южна Европа.

Previous Post

Next Post