Личен блог за всичко

Грижа за банята

май 16, 2016 admin 0 Comments

1233z Сред най-неприятните ремонти, които могат да се случат в дома, е един неочакван ремонт в банята. Затова, всичко което домакините трябва да направят е да си грижат така за собствената си баня, че да предотвратят всички възможности и ситуации, които могат да доведат до нежелана повреда. Грижите са свързани с прости правила и отношение към цялото обзавеждане в банята, към повърхностите, материалите, уредите и т.н.

Почистването на повърхностите от вода, влага и други наслагвания е задължително и е едно от първите условия за чиста баня. Почиствайте всичко, което не е свързано с нетипични петна, с меки почистващи препарати. Забранено е да се използват препарати с абразиви, силни киселини, амоняк, хлор, тъй като те нанасят повече вреда, отколкото помагат.

Мекият почистващ препарат е удобен за почистване на седалката на тоалетната чиния, а почистването на труднодостъпните места редовно трябва да се прави с анти-бактериални почистващи препарати. Желателно е когато се почиства с кърпа или друга материя за почистване, да не се натиска силно, за да не се надраска фината повърхност.

Грижата за ваната също е един от важните моменти в поддържането на чиста линия в банята. Редовното почистване с точния препарат (избран според вида вана) поддържа хигиената и добрия външен вид, и удължава живота на този страхотен уред в банята.

Почистването на повърхностите, мивката, кранчетата и бутоните, душа, тоалетната чиния, ваната, помага за добрата хигиена и добър изглед в банята, но понякога има повреди, които не зависят от нашата добра грижа. Затова в такъв случай, за всеки уред, който се закупили, за всяка част, за всеки направен ремонт: Задължително! – Пазете документацията, която може да е свързана с гаранция, с услуги, с информацията за продуктите за баня. Трябва да знаете, че що се отнася до уредите в банята, те имат по-дълга гаранция от уреди, предназначени за други помещения.

Използвайте всеки момент, да научите нещо ново за поддръжката и грижите в интериора на банята, за да може възможно най-рядко, там да влиза майстор.

Previous Post

Next Post