Личен блог за всичко

Как да почистите бяло палто от норка у дома

май 18, 2016 admin 0 Comments

88След дълго носене бялата кожа на норката се замърсява и губи първоначалната си белота. За да промените това, можете да се обърнете към химическото чистене. Но ако не разполагате с такава възможност в момента или не искате да рискувате, опитайте се да почистите палтото у дома. Ето няколко варианта:

  • Поставете пшенични трици в метална купа и ги загрейте на котлона като разбърквате непрекъснато. Разстелете палтото върху плоска повърхност с косматата част нагоре. Изсипете топлите трици върху козината. Вземете четка и почистете. После изтупайте козината от триците.
  • Купете от зоомагазин ситни дървени стърготини. Изсипете ги в отделен контейнер и ги навлажнете с пречистен бензин. След това почистете бялото палто от норка със стърготините.
  • Бялата козина може да бъде почистена с картофено нишесте, талк или грис. Поръсете козината и я разтрийте с ръцете или с четка. След това премахнете полученият прах с прахосмукачка с малък накрайник.
  • За да премахнете мазните петна, пригответе смес от рафиниран бензин и картофено нишесте. Нанесете кашата върху замърсеният терен и я оставете да изсъхне напълно. След това премахнете веществото с четка за дрехи или гребен с редки зъбци.
  • Леката мръсотия може да бъде отстранена с вода и сапун. В купа се налива гореща вода и се добавя течен сапун или шампоан. Преди употреба прочетете дали в тях няма оцветители. Навлажнете гъбата в течността и нежно прокарайте по палтото. Многократно повторете това действие и изплакнете козината от сапуна с влажна кърпа. Изсушете на стайна температура и внимателно срешете.
  • За избелване на пожълтялата кожа вземете 250 мл топла вода, 1 чаена лъжичка водороден прекис и няколко капки амоняк. Навлажнете памучен тампон в течността и я сложете върху зъбите на гребен. Срешете козината по посока на растежа на косъма като периодично сменяте тампона. След това поставете бялото палто от норка на слънце да изсъхне.

Previous Post

Next Post