Личен блог за всичко

Практис пад

май 28, 2016 admin 0 Comments

1667Класическият поглед към музикалното образование и обучение изисква задълбочено наблягане на детайлите при всеки един музикален инструмент. В този смисъл, всяка музикална школа насочена към дадения инструмент предписва малки упражнения, които да развият един или друг технически похват.

Съвременното музикално обучение, което е приело тези методи, днес има възможността да внедри в себе си използването на музикално пособия, които да изпълняват същата функция, но вече доближавайки се много по близо до конкретния музикален инструмент. Отличен пример за такова пособие е така нареченият – Практис пад.

 Практис пад, drum pad или practice pad e вид ударно пособие използвано от барабанисти и перкусионисти, за да могат тихо да се упражняват или да загряват преди концерт, или изпълнение. Много големи майстори на барабаните, всъщност използват практис падове, за да се упражняват. Те са произведени, така че да паснат за  нуждите на различните видове ударни инструменти. Музикалните педагози и преподаватели  в читалища умело могат да се възползват от тях, за да изградят и техните възпитаници навици, които ще помогнат за бъдещото развитие на младите барабанисти

 Приглушеното им звучене е едно от техните предимства, което позволява репетиции в домашна среда, зад кулисите и на много други места, където загрявката на барабаниста е практически невъзможна. Същото се отнася и за усъвършенстване на техническото изпълнение, свързано с развитието на умения с палки.

Много музикални брандове, свързани с производството на ударни инструменти, всъщност се насочват към предлагането на практис падове, което довежда до голямото разнообразие на пазара: по форми, размер, материал използван за направата им.

Ако сте млад барабанист или опитен такъв, и постоянно усещате нуждата да усъвършенствате даден технически елемент на вашето свирене. Или не винаги се подготвяте добре за концерт, и друг вид изпълнение, то разгледайте нашите предложения за различни видове практис падове. Така ще се посъветвате за начина им на ползване, начина им на монтиране и всички други подробности, необходими за адекватното използване на практис падовете.

 

Previous Post

Next Post