Личен блог за всичко

Особености при носенето на очила

юни 16, 2016 Kalin Mihov 0 Comments

PET3b3548_bryleУстановено е, че около половината от населението носи различни видове очила, които са изписани с цел подобряване на зрението. Голяма част от тези хора не са наясно, че носенето на очила представлява и определен риск. В действителност, много потребители избират да носят очила, пред възможността да използват контактни лещи. Това е свързано с по-голямата безопасност и сигурност, внушавани от очилата. По ирония на съдбата, очилата представляват определен риск за безопасността на своите потребители. А това е известно на сравнително малка част от клиентите.
Въпреки, че няма много изследвания в областта на безопасността на очила, различните национални агенции, занимаващи се с безопасността на продуктите за очи, са събрали различни данни за пациенти, приети по спешност в болниците, именно заради проблеми с очилата. Доста хора са претърпели наранявания, когато са носили очила, което може да се стори изненадващо, поне на повечето клиенти на оптики.
Според направено в САЩ проучване близо 27 000 души са потърсили спешна медицинска помощ, заради инциденти със своите приспособления.
Много от пациентите са били наранени – 4 или повече процента, като те са посетили центровете за спешна медицинска помощ. При данните не съществува разлика, в честотата на наранявания между мъже и жени. Проучванията показват и големия брой пациенти, които са на възраст 65 или повече години, получили наранявания от носенето на очила.
Вторият най-често срещан фактор, определящ инцидентите, свързани с носенето на очила, е спортната активност на клиентите, особено на тези между 1 и 17-годишна възраст. Най-много пострадали има във възрастовия диапазон между 18 и 65 години.
Голяма част от инцидентите са свързани и с разминаването между нуждата на клиентите от определени очила или лещи с продуктите, които те използват. Ето защо е необходима своевременно посещение на очни лекари, както и на специализираните магазини за очила. Такива места могат да бъдат оптика Варна, оптика София, както и всички останали градове в България.

Previous Post

Next Post