Личен блог за всичко

5 най-важни точки във вашия хотел

май 10, 2017 Kalin Mihov 0 Comments

Всеки хотел, който започва своята дейност в съвременната бизнес и туристическа среда, има голям списък със задачи. Според специалистите в хотелиерския бранш, има обаче 5 важни точки, които трябва да се изпълнят, за да може хотелът да функционира по най-добрия начин според съвременните условия. Ето ги на вашето внимание.

 

Експертите започват с лобито. Според тях, първото впечатление за хотела се създава именно там. Дори да имат вече резервация, ако лоби пространството не е на нивото, което да покани госта да се върне отново, следващия път, той ще потърси друг хотел. Затова лобито е сред най-големите предизвикателства на собствениците и дизайнерите. Съветите са в посока: да се добавят красиви архитектурни елементи с естествена светлина, която да ги осветява; освен отворено пространство за разходка в лобито и малки обособени пространства за лични срещи и разговори.

 

Втората точка е технологичното окомплектоване на хотела. Тук нещата следва да са ясни. Днешните туристи и бизнес предприемачи имат най-модерните технологични джаджи и ги носят със себе си когато пътуват. Затова им осигурете достъп до високоскоростен интернет и до всички услуги, които подкрепят работата на тези устройства. Добавете и телевизор с плосък екран, стерео система за озвучаване и библиотека с класическо и модерно кино.

 

Добрият сън е това от което пътуващите се нуждаят. Така че не е изненада колко важна е третата точка. Настаняването, леглата и спалното бельо в хотела. Тук може да се напише отделна книга, за това, което е необходимо. Но най-важното е да се разбере, че леглото в хотела освен за спане, трябва да има спално бельо и окомплектовка, които позволяват: работа с лаптоп в леглото, удобство при гледане на телевизия, приятни завивки за излежаване, не само за сън.

 

Осветлението ще придава различни нюанси и настроения във всяка една стая на хотела, затова трябва да осигури: директна светлина за работната среда в стаите и в другите зони на хотела; осветление с по-мек светлинен поток, за гледане на телевизия или релакс и акцентна светлина за създаване на определен вид осветление

 

Мебелировката е може би най-трудната част за определяне, защото тя вече е добавката към основните функции в хотелското пространство.  Много е важно какво се добавя към пространството във всяка една стая. Това зависи от вида на хотела. Защото ако целта е само да се пренощува, излишно е да се слагат много мебели. Обаче за по-дълъг престой, мебелировката трябва да осигури комфорт на гостите, сякаш са в домашно пространство и могат да ползват по-голямо количество от мебели.

Ето това бяха пет точки,  които могат да помогнат за превръщането на престоя в хотела, в една незабравима част от всяко пътуване. Това може да накара гостите ви да се завърнат отново.

Източник: http://hotel-orbita.bg

Previous Post

Next Post