Личен блог за всичко

3 почистващи препарата за банята в дома

септември 16, 2017 Ekaterina Georgieva 0 Comments

Обикновено почистването на плочките не трябва да създава трудности. Въпреки това много хора срещат такива или с гнусят. За използване на силно-токсични препарати в почистване на силно-замърсени домове, потърсете професионална помощ: http://bezvredno.com/pochistvane-apartament-preparati. 

Тук може да видите и 3 почистващи препарата, които най-често се използват от домакините:

Оцет – този продукт никога не е принадлежал към категорията на скъпите продукти и ще изиска малко количество в неразредена форма. За да почистят плочките от грес и други замърсители може ад се ползва оцет с чист парцал и внимателно да се третира повърхността.

Има бактерицидни свойства, унищожава вредните микроорганизми, в банята, душ кабината, площта в кухнята са любимите местообитания.

Етилов алкохол – този метод не е по-малко ефективен от използването на оцет. В допълнение, етилов алкохол е мощен антисептик, който се грижи за хигиената на ежедневието.

Разтворът се приготвя на базата съотношението 50 ml алкохол на 1 литър вода. Можете да го използвате по два начина. В първия случай, алкохолният разтвор се нанася върху повърхността с пръскачка. След 5-10 минути от „otkisaniya“ керемида се избърсва с мек парцал. Вторият вариант включва импрегниране на алкохол с чиста кърпа за последваща обработка на плочката.

И в двата случая, за да се избегнат остатъчните петна, керемидата се измива с вода и се избърсва.

Лимонена киселина

Всички киселини са повече или по-малко агресивни. Лимонената киселина не е изключение и нейната „агресия“ може да бъде насочена към мръсотията върху плочката. Налейте малка лимонена киселина върху влажна кърпа и внимателно избършете проблемни зони, след това изплакнете и избършете повърхността на плочката.

Амониев алкохол

За да приготвите разтвора, разбъркайте една супена лъжица амоняк в един литър вода. За да се приложи продуктът, както е в случая на етилов алкохол е възможно да се използва пръскачка или да се обработва повърхността с кърпа, навлажнена с разтвор. В края на процедурата, не забравяйте да изплакнете плочките и да избършете.

Почистване на плочки от цимент, фуги, лепило и боя

Горните методи са ефективни за почистване на керамични плочки от мазнини, вар и други пластове, които обикновено не създават сериозни затруднения. Всичко става много по-сложно, когато плочката трябва да се почисти от  стегнат цимент, лепило, фуги, боя, монтажна пяна, оставена на повърхността й в края на довършителните работи. Ако след ремонта имате много останали строителни материали, вижте фирма, която извозва отпадъци.

 

 

#извозване на отпадъци#извозване на стари мебели#изнасяне на старо обавеждане#почистване на дворове#почистване на тавани мазета#почистване слд смърт

Previous Post

Next Post