Личен блог за всичко

Влияние на боклука над качеството на живот и човешкото здраве

октомври 5, 2017 Ekaterina Georgieva 0 Comments

Неразделна част от живота на всяко лице на планетата е появата на различни видове битови отпадъци и други отпадъци. Всеки от нас, поне веднъж в живота си е виждал неоторизирани сметища с всякакъв вид боклук – от битови отпадъци до строителни материали. Първото нещо, което хваща окото, е появата на тези сметища. Пластмасовата бутилка, изхвърлена покрай улицата, лишава красотата на най-живописния ъгъл.

Естетическият фактор обаче не е най-глобалният проблем. Токсичните отпадъци са много по-опасни. Дори конвенционалните твърди отпадъци съдържат повече от 100 химични съединения, които имат непоправим ефект върху човешкото тяло. Най-опасните от тях са живак, олово, кадмий, пестициди, всички видове багрила и разтворители.

Много от токсичните елементи причиняват сериозни и понякога нелечими заболявания. Възможно е да се каже с пълна сигурност, че влиянието на боклука върху човешкото здраве е реален проблем за всеки регион от страната.

На адрес: http://evro5.com/izvozvane-stroitelni-bokluci-ceni може да откриете фирма за извозване на строителни отпадъци.

Какъв е ефектът на различните видове боклук над човешкото здраве

Абсолютно всички боклуци по един или друг начин оказват негативно влияние върху здравето ни, както и върху състоянието на околната среда. Отпадъците от спонтанните депа започват да гният във времето, в резултат на което токсичните вещества навлизат в почвата и подземните води. Замърсени с химикали и токсини, земята не може да отглежда храна, а отровната вода се транспортира на хиляди километри, което има отрицателно въздействие върху всичко, което идва по пътя й.

Не е по-малко вреда на човешкото тяло при изгарянето на боклука. В процеса на изгаряне има многобройни токсини, въглероден диоксид, кадмий, флуоридни съединения, олово и други вещества, които отравят атмосферата и нашите органи. Веднъж попаднали в близост до горящите отпадъци, може да получите сериозно отравяне или възпаление на дихателните пътища.

Често много от боклуците привличат бездомни животни и жители на близките гори, които могат да бъдат носители на бяс. Освен това дори малка купчина отпадъци може да доведе до физически наранявания на деца, които играят в близост. Острите парчета от метал и стъкло често причиняват сериозни наранявания.

Как да се поддържа нивото на боклук, за да не стават проблеми

Ключът към нашето здраве и благоприятната среда е прилагането на няколко прости правила. На първо място е необходимо да се рециклират боклука в съответствие със съществуващите изисквания, защото те са изобретени по някаква причина.

За много хора, проблемът за това как да се отървем от боклуци и ненужни неща е от значение, но решението е много по-лесно, отколкото изглежда. В градовете има специализирани фирми: http://obshtini.com/pochistvane-apartament-plovdiv, които са готови да извадят и да изхвърлят абсолютно всички отпадъци от апартаменти, къщи, мазета. Тази услуга е евтина и спестява много време. Освен това, когато избирате такова решение на проблема с отпадъците, вие допринасяте конкретно за поддържане екологията на региона.

Добре е още да се знае, че изгаряне или складирането около водни обекти причинява сериозни щети не само за човешкото здраве, но също така и в атмосферата и животните.

Ако не знаете къде да поставите боклука от апартамента и го складирате на балкона или в къщата, не забравяйте, че всичко това се отразява на вашето здраве. Строителните материали съдържат много вредни вещества, а масовите отпадъци могат да причинят физическа вреда.

 

#дезинфекция#Извозване на строителни отпадъци#Изнася стари мебели#изхвърля стари мебели#Сметище за извозване

Previous Post

Next Post