Личен блог за всичко

Защо да сменим старата дограма в апартамента?

ноември 12, 2017 admin 0 Comments

Нашите апартаменти са подложени на постоянно променящи се климатични условия. Ако не обръщаме внимание на старите и изгнили прозорци, то студът и влагата ще присъстват постоянно в ежедневието ни. Препоръчително е да смените старата дограма, за да се спасите от високите сметки за електричество и дискомфорта, който съпътства живота ви.

Дървена, алуминиева или ПВЦ дограма?

На този въпрос не можем да отговорим еднозначно. Изборът на дограма зависи от личните ви изисквания и разбирания за качество. Дървената дограма е за тези, които искат да постигнат по-добър интериорен ефект. Дървените прозорци са много красиви и елегантни, така че ако настоявате да имате естетически издържана визия, то те са много подходящи за вас.

Разбира се, алуминиевата и ПВЦ дограмите също притежават елегантен дизайн. Сега клиентите могат да избират между различни цветове и облицовки, което ви осигурява възможност да се зарадвате на визуалните качества на апартамента си. По-добрата новина е, че алуминият и пластмасата не изискват някакви специални грижи в сравнение с дървената дограма.

Дървото може да стои доста елегантно, но пък се налага да го лакирате и боядисвате. Тези процедури биха отнели голям период от време, а и са свързани с допълнителни разходи. Ето защо, по-практичното решение е да заложите на дограма, която е лесна за поддръжка.

Топло и шумоизолация

Нивата на топло и шумоизолацията зависят, както от самите профили, така и от добавените стъклопакети. За ПВЦ дограмата се знае, че притежава изключително изолационни свойства. Това обаче не важи за алуминиевата дограма, където съществуват т.нар. студени профили, които кондензират лесно и не ви гарантират достатъчно топлина за вашето жилище.

Що се касае до топлата серия на алуминиевата дограма, тя е добър избор за потребителите търсещи начин за повишаване на енергийната ефективност. Алуминиевите профили издържат на горене, земетресения, заледяване и тем подобни аномалии. Ето защо, много хора предпочитат именно тях пред останалите видове прозорци, за които споменахме в статията.

Ако погледнем ПВЦ дограмата ще забележим, че тя съчетава положителните характеристики на алуминиевата и дървената дограма. Освен това пластмасовите прозорци са по-евтиното решение за апартаменти в панелни блокове, модерни сгради, кооперации и така нататък.

До какво води смяната на стара дограма?

С полагането на нова дограма в апартамента ви, ще забравите за излаза на топлина през зимата, и ще се радвате на едно по-топло и уютно жилище. Редом с това подобрявате и външния вид на дома си, което не трябва да се пренебрегва. Инвестицията в дограма, е инвестиция в бъдещето ви, тъй че не се колебайте да вземете това важно решение.

Източник http://master-plastik.com

Previous Post

Next Post