Личен блог за всичко

Уигън срещу Ливърпул и хеттрика на Суарес през 2013

април 17, 2018 admin 0 Comments

02 март 2013 година в интересен сблъсък един срещу друг се изправиха Уигън Атлетик и Ливърпул.

“Синьо-белите” се представят доста слабо като домакини, което е обичайно и затова не играят вече сред най-добрите на „Острова“, като в последните си 5 срещи като домакин нямат нито една победа, срещу 2 равенства и 3 загуби. Отборът така и не успя да прескочи долната половина на таблицата, но пък интересното в случая е, че голям процент от събраните 24 точки до този момент, Уигън спечелиха най-вече като гости.

Междувременно победата на гостуващия Ливърпул в това време бе един от най-сериозните топ залози във футбола. „Червените” може и да изпитваха трудности при визитите си, със само три победи за последните 13 гостувания, но след като трагично бяха изхвърлени от участие в Лига Европа, нямаха никакъв друг шанс освен да се реваншират пред феновете си, като дадат всичко от себе си и се домогнат до по-горни позиции в таблицата. Точно преди да изпадне от Лига Европа след проблеми в Русия срещу Зенит, Ливърпул загатна на какво е способен в лигата, разгромявайки отборите на Норич и Суонзи, и завършвайки наравно с „гражданите“ от Манчестър Сити.

Уигън едва ли се надяваха на нещо в тази среща, но пък коефициента за тяхната победа бе доста висок, което странно не направи впечатление на широката гемблинг аудитория. Това вероятно бе породено от контузиите в лагера на „червените“ където аут бяха Борини, Джоунс, Кели и Шкъртел, докато в състава на уигън участие не взеха само Рамис и Уотсън.

Двубоя определено беше интересен, но не и за двете страни. Амбицията на Уигън да се отлепят от долната половина на таблицата и да потърсят победа приключи много бързо. С футболисти като Суарес, Джерард и Стъридж в атака, Ливърпул не прощават на никой. Точно две минути бяха необходими на Даунинг да открие резултата за „червените“, а след това Суарес буквално ги довърши с хеттрик в рамките на 25 минути!

Previous Post

Next Post