Личен блог за всичко

Как да се предпазим от опасностите в ежедневието

май 8, 2018 Ekaterina Georgieva 0 Comments

Замисляме ли се, колко опасности ни грозят в ежедневието или за тях си даваме равносметка, едва, когато се случат бедите.

Знаете ли, че изразът „да се удавиш в чаша вода“ е толкова възможен и реален, колкото и другите естествени неща в живота ни.

Преди да ви запознаем с тях, научете за екипите с услуги по опразване на апартамент с боклуци:

Ето и три от тях, за които едва ли някога сте подозирали:

Комари – ето, тук много ще се изумят от факта, но научно е доказано, че 500 000 ухапвания от това насекомо могат да доведат до сигурна смърт. Женският комар може да изсмуче два пъти повече от собственото си тегло, което е 2,6 мг. 7% е кръвта, която може да изсмуче комар от общата човешка маса. При мъжете има около 5,5 л кръв. За да съществува нормално човешкият организъм изсмуканата кръв не бива да е над 15%. Установено е още, че при загуба на 2,5 л. кръв на веднъж, човек може да умре. Ето, защо при големи рояци комари трябва да се пазим, а когато ухапванията са над половин милион, това може да доведе до фатален край;

Кофеин – смъртоносна доза кофеин може да има в 150 кафета еспресо изпити наведнъж. За нормалното съществуване на човешкият организъм дозата от 150-200 мг кофеин се равнява на 12 гр., а тя може да се окаже и смъртоносна, в зависимост от индивидуалното разположение на всеки. Едно от най-силните кафета в света е италианското еспресо. Една глътка от него дава голямо количество адреналин. Стандартното количество трябва да е не повече от 30 мл или 100 гр. Казано с други думи 150 чаши еспресо кафе или 4,5 л са достатъчни, за смърт;

Алкохол – дозата от три бутилки водка може да е не само опасна, но и смъртоносна за повечето хора. Промилът е хилядна частица от всяко едно нещо. Казано по разбираем начин 1 промил алкохол в кръвта, значи, че във всеки литър кръв в организма човек има по 1 мл чист алкохол. Той от своя страна не е алкохола без безалкохолното в организма, а истинското количество спирт разтворено в кръвта. Или в цифри изглежда така: 0,5 л водка = 200 мл чист алкохол. Така например мъж с тегло 75 кг може да погълне 0,5 л алкохол, които ще се равнят на 2,5 промила, а това е значителна умопомрачителна доза. За смъртоносна доза алкохол се смятат 1-1,5 л, в случаите, когато не бъде повърнат.

Винаги бъдете нащерк, дори в обичайни рутинни действия.

#Извозване на битов отпадък от жилища#Изхвърляне на боклуци#Опразване на къщи

Previous Post

Next Post