Личен блог за всичко

Как да оборудваме детската стая

юни 13, 2018 Ekaterina Georgieva 0 Comments

Двойките, които планират дете, трябва да помнят, че детската стая не е прищявка, а необходимост. Родителите често забравят, че децата имат свои собствени интереси, че искат да имат свое собствено място, където биха могли да създадат свой собствен свят.

В същото време въздействието на околната среда върху формирането на психиката на детето е голямо. Така въпросът за организиране на детска градина трябва да бъде разгледан сериозно.

В стаята на детето трябва да е леко и уютно.

Детска стая

Мебелите за деца трябва да бъдат избрани специално за деца, а не само в миниатюрни размери. Обикновените форми и естествени материали са посрещнати добре. Мебелите трябва да са силни и същевременно красиви. Желателно е ъглите да са заоблени, а не остри.

Започнете с почистване и извозване на стари мебели.

Една отлична възможност са мебелите от трансформиращи елементи. Те заемат малко пространство, освобождават място за игри и са много практични.

Тъй като децата са много мобилни ще бъде добре да организирате спортен ъгъл в стаята.

Тук е важно да не прекалявате с играчките – когато има много от тях, то става безинтересно и те престават да изпълняват своята функция.

Необходимо е също така да има огледало за детето – според мнението на психолозите, то помага на детето да идентифицира самоличността си: „Това съм аз!“.

Като подово покритие най-добрият избор е килим от естествена вълна, който трябва да се постави в центъра на стаята.

По-добре е да изберете ярки тапети от естествени материали, затова те не е нужно да бъдат скъпи – изкуството на стените е една от любимите детски дейности.

Желателно е в детската стая да има вътрешни цветя.

Ако в апартамента няма място, тогава е детето нека разполага с поне един отделен ъгъл в общата стая, която ще бъде негова и никой друг няма да го ползва. На това място детето трябва да знае, че може да играе, без да се страхувате, че някой ще се намеси.

 

 

 

 

 

 

Previous Post

Next Post