Личен блог за всичко

reprodukcii

Най-популярните и продавани картини на Густав Климт

юни 30, 2018 Dobri 0 Comments

Густав Климт е един от най-известните австрийски художници и неслучайно голяма част от неговите произведения са изключително популярни и продавани вече повече от един век. Именитият художник се отличава със свой собствен уникален стил на рисуване, като по този начин създава изцяло ново направление в изобразителното изкуство, наречено Виенски сецесион. Густав Климт е известен предимно с интересните си пейзажи и портрети в цял ръст. Именно те попадат и сред най-продаваните картини в Reprodukcii.com.

Може би най-познатата картина на австрийския художник е Хигия. Гръцката богиня на здравето, прегърнала змия, е изрисувана по неузнаваем начин, като основните цветове в творбата са червеният и жълтият. Интересен факт за оригинала на картината е, че тя всъщност се ражда като декорация във Виенския университет. На може би противоположния полюс е картината Мада Примавеси. Тук в главната роля вместо богиня се превъплъщава най-обикновено индустриално момиче. Обикновено, но нарисувано по главозамайващ начин. За разлика от предишното произведение, в тази творба присъстват шарени и ярки цветове. Експериментът с лилав фон се оказва чудесно решение в комбинация с девойката в бледосиня одежда.

Уникалният новаторски стил на Густав Климт се забелязва най-откровено в картините, подобни на Прегръдка. Някои асоциират начина, по който е създадено това произведение, със стила на Пикасо, въпреки че тук ясно са изобразени човешки персонажи. Елементите в картината са най-различни, като, освен геометрични екементи, са използвани н много по-причудливи форми. Ако наречем тази картина впечатляваща, то какво да кажем тогава за „Животът и смъртта“. Гениален живопис, обрисуващ по уникален начин женското тяло и неговите метаморфози. Контрастът между лека еротика и страшната смърт пък от своя страна придава и нотки на ужас и драматизъм.

Няма как да не споменем и пейзажите на Густав Климт. Може би най-известният – Букова гора – впечатлява със своята семплост и същевременна гениалност. Използваните цветове подсказват за късна есен, а несиметричните форми на дървените стволове допринасят за изключителната естественост на творбата. Удивително красива е и картината Градина с цветя. Изумителната комбинация от цветове в творбата я правят чудесен избор за декорация в дома или в офиса за всеки, който е любител на цветните форми. Особено удивителен е начинът, по който различните нюанси се преплитат, а всички цветя в произведението се съчетават в различни по-големи форми.

Previous Post

Next Post