Личен блог за всичко

Крайбрежният стил в декора на бани

юли 3, 2019 Radi 0 Comments

Най-често срещаните варианти за дизайн на баня в морски стил, се считат за комбинация от синьо и бяло с допълнително включване на зелено. Въпреки това е възможно да се използват и други цветове. Например, нюанси на бежово и кафяво, пясък и теракота. Като цяло, на банята в морски стил отговарят всички естествени нюанси, които събуждат асоциация с море, пясък и слънце. Също така, всички неутрални нюанси като бяло, бежово, сиво, сметана и пясък, както и всички нюанси на дървесина, се смятат за основни в морския стил. Този стил не се свързва само със самото море, но също така е отражение на перлените миди, коралите, морските флора и фауна, които представляват цял един свят, изключително различен от нашия.

Основните характеристики на мебелите в морски стил са, че те е добре да изглеждат износени и състарени, за да създават впечатление, че са стояли с години под горещите лъчи на слънцето и са били галени от соленоводните вълни на морето.

Относно мебелите е желателно е да се изберат в класически бял или кремав цвят, като в този случай ще се създаде чудесен контраст с цвета на стените. Мебелите обикновено се избират в ретро стил. Материалът, от който се правят мебелите, трябва да бъде естествен, в идеалния случай тъмна дървесина, ратан и плетените мебели. Те не трябва да имат блясък, дори напротив, повърхността на мебелите трябва да бъде умишлено протрита и разбира се, не бива да бъде с декорация (дърворезба, позлата, и т.н.). Тези мебели трябва да бъдат изключително прости и семпли.

Керамичните плочки на пода и по стените на банята в морски стил позволяват да се създаде още по-убедително тази романтична стилистична линия.

Най-добрият вариант за пода са теракотните или гранитогресни плочки, за предпочитане в светъл цвят, но е възможно да се направи и комбинация от няколко цвята. За създаване на интерес е добре да се създаде „килим” от мозаечни или декирни плочки и фризове за под с морска тематика или да се заложи на неутрален цвят. Друг вариант е да се направи пода от дъски с помощта на дърво, паркет или ламинат.

Таванът може да бъде боядисан само с бяла боя или в цвят, в който да съответства на стените. Може да се използва мазилка и гипсокартон, за да пресъздаде няколко нива, а по-добрият вариант е да се направи окачен таван с небесен модел, например, с облаци.

Previous Post

Next Post