Личен блог за всичко

Пералнята каквато не я познавате

юли 3, 2019 Radi 0 Comments

Пералнята каквато не я познавате

С това заглавие задаваме една по-интересна перспектива за уреда от домашния бит – пералнята. Обикновено домакините, които работят с пералнята, знаят как да се справят с повечето функции, дори без да са прочели инструкциите за ползване. Има обаче много повече от това на колко градуса да се пере спалното бельо и кога да се ползва омекотител. Затова в този текст ще разгледаме някои нови функции на пералнята, които може би не знаете, че са там, но със сигурност могат да допринесат за по-добро и качествено пране.

Не всички перални имат следните функции, но тези, които разполагат с тях, донасят една екстра функционалност. Редом с по-добре разпределените програми за различни видове тъкани има и доста изненадващи и полезни екстри. Затова нека да се вгледаме в тях и да видим какво може да помогнат за по-качествено пране. По-важното е, че това не са скрити функции, а просто трябва да бъдат научени как да се използват.

Регулиране скоростта на центрофугата – любима функция на много домакини, които чрез различните скорости могат да влияят върху процесите по сушене на прането след изваждането от пералнята машина.

Пералня в тих режимзвучи като нещо невероятно на фона на пералните от едно време в България, но е факт. Днес има перални, които могат да работят в по-тих режим. Това е особено актуално, особено като се свърже и с първата спомената функция за скоростта на центрофугата.

Таймер и дигитален контрол – все пак сме във времето, в което имаме контролни панели с touchscreen, нормално е да има и перални, чиито функции се управляват по този начин. Тук въпросът не е до скрити екстри, но до избор на пералня и нейните възможности. С таймера може да настройвате пералнята да се включи да работи в определен час на деня или през нощта, за да се ползвате от по-ниска тарифа.

Изчисление теглото на прането – тази функция позволява да не претоварвате пералнята с излишно пране. Защото претоварването не само че води до по-лошо качество на прането, но и постепенно уврежда пералнята машина. Освен изчисление на теглото има и перални, които предлагат интелигентно дозиране на препаратите. Това значи, че можете да изсипете определено количество препарат, но ще бъде използвано само толкова колкото е необходимо за предстоящото пране, а останалото ще остане за следващия път.

Източник: ВЛАДИВЕС

Previous Post

Next Post