Личен блог за всичко

Забележителности в Исландия, които трябва да се видят

юли 29, 2019 Georgi 0 Comments

Преди да търгнете на екскурзия Исландия, можете да си набележите някои допълнителни забележителности, за които не е ставало дума при уточняването на предварителния маршрут. Ето кои са те.

Наблюдавайте тектонските плочи

Тектонските плочи могат да се видят на равнината Шингвелър, която е пресечна точката между Северна Америка и Европа, където плочите се изместват една от друга.

Това движение причинява пукнатини и разриви в ландшафта и води до появата на реки, езера и разкъсни ями.

Тук има пътека, по която можете да проследите линиите на разлома и да гледате отблизо този явление на природата.

Плувайте в Синята лагуна

Синята лагуна е може би най-известната атракция на Исландия. Това е геотермален спа център, който се състои от гореща морска вода, която е с поразителен тюркоазен цвят.

За водите тук отдавна се знае, че имат лечебни свойства, тъй като те съдържат силициев диоксид и други минерали и хората се събират всяка година тук за лечение на редица състояния на кожата и други заболявания.

Тук има клиника за тези, които търсят лечение, както и луксозен спа център.

Посетете света на Викингите

Световният музей на Викингите ще ви накара да се почувствате така, сякаш сте се върнали във времето и сте се озовали във епохата на Викингите.

Тук ще откриете копие на кораб от 9-ти век, наречен Исландецът.

Има раздел, посветен на изумителната скандинавска митология, както и зоологическа градина и детска площадка на викингите.

Насладете се на черния пясък на плажа Джупалон

Плажът Джупалон е известен с странно черните си пясъци и креативни скални образувания, някои от които приличат на тролове и църкви.

Има и красиви скални арки и блестящи вълни, разпръскващи пясъка и дори може да намерите останки от кораб, разрушен на плажа през 1948 г. Това е един от най-добрите плажове за посещение в района, за който има много легенди и митове. Той е лесно достъпен и има асфалтов път, който води до него през парка.

Previous Post

Next Post