0

Трябва ли да станете уеб дизайнер през 2023 г.?

Ако сте тук, значи обмисляте да станете уеб дизайнер и се чудите дали това е умен ход.

Честно казано, не е необичайно човек да бъде измъчван от съмнения и какво да прави, когато прави голяма промяна в кариерата, и това е особено актуално точно сега, въпреки цялата несигурност, с която се сблъскахме през последните години.

Ето някои добри новини: Никога не е лошо време да станете уеб дизайнер, което прави 2023 г. идеалното време да превърнете страстта си в кариера! Ето 8 причини защо:

1. Хората прекарват повече време онлайн от всякога

2. В момента има голям бум на свободна практика

Проучване на Upwork в края на 2020 г. разкрива, че работата на свободна практика е нараснала с 22% (около 2 милиона работници) от 2019 г. насам. Този вече популярен ход в кариерата е страхотна възможност за всички – от завършилите университет, които влизат на пазара за първи път, до всеки, който е наскоро беше уволнен. По дяволите, ако просто сте недоволни от хода на кариерата си и искате да разклатите нещата, работата на свободна практика може да бъде глътка свежест, от която се нуждаете.

3. Това е перспективно поле

В тези несигурни времена, вие сте прави да бъдете предпазливи, когато се впускате в нещо ново. Но уеб дизайнът е кариера, която ще съществува дълго, дълго време. Не само фактът, че винаги ще имаме нужда от хора за създаване на уебсайтове, прави тази област устойчива на бъдещето. Бихте могли да създавате… уебсайтове. Мобилни приложения. Уеб приложения. Прогресивни уеб приложения. Бихте могли да специализирате в… Графичен дизайн. UX дизайн. Уеб разработка. Можеш да работиш за себе си. Създайте своя собствена агенция. Отидете да работите за някой друг.

Има много гъвкавост в начина, по който си изкарвате прехраната като дизайнер.

4. Можете да го направите отвсякъде и по всяко време

Когато хората са нервни от пътуване или живот в гъсто населени градове, това не е нещо, което трябва да ви тревожи като уеб дизайнер. Едно от предимствата да бъдеш уеб дизайнер е, че можеш да го правиш от всяко място, където пожелаеш, и по собствен график.

Това е особено приятно за всеки, който има семейство и се нуждае от по-ефективен начин да го управлява наведнъж, дори когато децата не са на училище или работните места във физическия свят намаляват.

5. Вие сте на шофьорското място

Нека си признаем, може да бъде наистина стресиращо да работиш за компания, в която нямаш почти никаква дума за това какво се случва, как се прави и колко пари правиш за всичките си усилия. Това е една от причините работата на свободна практика да е толкова привлекателна опция за мнозина. Вие трябва да решите с коя система за управление на съдържанието да създавате уебсайтове. Вие сами решавате с кого да работите. Можете да зададете часовете си на наличност. Вие създавате правилата. И знаете ли какво? Можете да ги промените по всяко време. Всичко зависи от вас.

6. Може да бъде много забавно

Има някои удивителни неща, които идват по линията на дигиталния дизайн. Например разширената и виртуалната реалност наистина започват да набират скорост, тъй като компаниите за електронна търговия се нуждаят от по-добър начин да позволят на клиентите да разглеждат витрините и да изпробват нещата дигитално.

AI също носи много промени в пространството. Машинното обучение и езиковата обработка не само могат да подобрят начина, по който компаниите правят бизнес онлайн, но също така могат да подобрят и начина, по който работят уеб дизайнерите.

7. Може да бъде и наистина възнаграждаващо

Тъй като вие контролирате кариерата си на уеб дизайнер, вие решавате за кого да създавате уебсайтове. И така, към какви каузи сте запалени? Има ли индустрия, с която имате близки връзки и искате да върнете? Тук не става дума за безплатна работа. Става въпрос за предлагане на вашите професионални дизайнерски услуги на хора, в които сте инвестирали, и каузи, които ви вълнуват.

Не само ще бъде по-лесно да работите с клиенти като тези, но и ще се наслаждавате повече.

8. Не е нужно да ходите на училище, за да станете дизайнер

Това е често срещан въпрос за хора, които искат да скочат в уеб дизайна. Въпреки че трябва да имате някои основни познания и умения, когато започнете, нямате нужда от диплома по дизайн или разработка, за да започнете да печелите пари.

Едно от красивите неща в това да станеш уеб дизайнер е, че можеш да учиш, докато вървиш. Например, можете да започнете на свободна практика, създавайки уебсайтове от предварително направени шаблони или теми. Когато придобиете повече опит и усъвършенствате умения за проектиране и кодиране, можете да се разклоните в специализирани области или области на експертиза.

своя нов бизнес с уеб дизайн по правилния начин.

krasiadmin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *