0

Съвети за работа от дома

Работата от вкъщи има някои предимства, на които някои от нас се радват, няма повече пътуване до работното място за един, но тази промяна е предизвикателство за мнозина.

Много от нас се чувстват стресирани, имат липса на мотивация и безпокойство, което е напълно нормално. Наред с това може да се тревожим за бъдещите перспективи за работа или за най-добрия начин да съчетаем работата с личния и семейния си живот.

Ето няколко прости съвета, които могат да ви помогнат да се почувствате по-продуктивни и мотивирани, докато се грижите за психичното си здраве, докато работите от вкъщи.

Поддържайте редовното работно време

Задайте график и се придържайте към него… през повечето време. Наличието на ясни насоки за това кога да работят и кога да прекратят работата помага на много отдалечени работници да поддържат баланс между работа и личен живот.

Генерирайте дигитален график или го напишете с химикал и хартия и го залепете на видно място. Изгответе подробен списък със задачи, който е разделен на категории според важността.

Почивки по график

Не се подценявайте по време на почивките, особено в обяда или почивката за хранене. Ако работите за организация, запознайте се с правилата за времената за почивка и ги вземете предвид. Ако сте самостоятелно заети, дайте си достатъчно време през деня, за да се отдалечите от екрана на компютъра и телефона. Един час за обяд и две почивки по 15 минути изглежда са стандарт за служителите на пълно работно време.

Помага и редовното отместване на очи от екрана, дори ако това е микропауза от 10-20 секунди.

Създайте план за хранене

Наличието на план ви пречи да работите до точката на глад и след това да се борите да решите какво да ядете. Също така трябва да избягвате да ядете на работното си място. Планирайте храненията и закуските си предварително, например в началото на седмицата или работния ден.

Продължете да общувате

Когато целият офис внезапно започне да работи от вкъщи, вие прекъсвате много от случайните социални взаимодействия, които сте свикнали да имате през целия ден. Това ви помогна да се чувствате по-малко самотни и разбива монотонността на работата. Когато работите от вкъщи, вие нямате това.

Правете видео разговори и бъдете всеотдайни в тях.

И накрая, бъдете позитивни.

Успешните дистанционни служители имат репутация на изключително дисциплинирани. В крайна сметка е необходим сериозен фокус, за да вършите каквато и да е работа на пълен работен ден от нетрадиционно пространство. Ако откриете, че една минута работите, а следващата проучвате ваканционни къщи под наем, не се укорявайте твърде грубо. Вместо това се запитайте дали хората в офис среда правят същото. Ако отговорът е да, отпуснете се, след което се върнете на работа. Преди всичко не забравяйте, че трябва да балансирате производителността и грижата за себе си; в противен случай рискувате да прегорите.

krasiadmin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *